De werkwijze van OCRN

We informeren u graag over onze werkwijze. Zo weet u wat wij van u verwachten. En wat u van ons kunt verwachten. 

Starten met diagnostiek

We starten (meestal) met een diagnostiekfase. Dat betekent dat we gaan onderzoeken waar de klachten vandaan komen. Daarna doen we een voorstel voor de behandeling. Goed om te weten: Tijdens de diagnostiekfase vinden veel afspraken plaats onder schooltijd. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het voor een aantal onderzoeken van belang is dat uw kind niet vermoeid is na een dag op school. Gelukkig zijn de afspraken in deze fase beperkt in aantal en te overzien.

Het adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreken we de uitkomsten van de diagnostiek. En we bespreken ons voorstel voor het vervolg. We geven een uitleg wat de mogelijkheden voor de behandeling zijn. U en uw kind kunnen dan kiezen wat uw voorkeur heeft. Samen met u maken we dan een behandelplan.

We werken systemisch

Systemisch werken betekent dat er een actieve rol voor u als ouder is tijdens de diagnostiek en behandeling. Gesprekken met u als ouder(s) apart en/of samen met uw kind horen daarbij. We vragen van u een actieve rol, omdat dat een positief effect heeft op de hele behandeling. Daar waar het kan, betrekken we ook de school. 

Afspraken maken

We plannen vaak een reeks van afspraken als de behandeling start. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur van tijdstip. Maar vanwege de grote vraag kunnen niet alle afspraken buiten schooltijd plaatsvinden. Wij maken tijd voor u vrij en verwachten het dan ook dat u er op de afgesproken momenten bent. Het kan natuurlijk voorkomen dat het een keer niet goed uitkomt. Laat ons dit zo snel mogelijk weten, dan voorkomt u dat u een no-show rekening krijgt.

Dit bedoelen we met no-show

No-show betekent dat u niet op de geplande afspraak was. Of dat u de afspraak korter dan 24 uur van tevoren heeft afgezegd. Niet op de afspraak komen of zo kort van tevoren afzeggen is niet gunstig voor de voortgang van de behandeling. Daarnaast kunnen we op zo’n korte termijn niemand anders inplannen. Die verloren tijd kost geld. Daarom sturen we een rekening van € 30,- bij een no-show. Deze wordt niet vergoed door de gemeente.
Direct aanmelden