Forte GGZ | Studenten Poli

Angst, depressie, verdriet, onzekerheid, trauma, concentratieproblemen of problemen in de sociale omgang kunnen een grote invloed hebben op de studie en vrije tijd. Studiedruk en prestatiedruk zijn grote boosdoeners naast bijvoorbeeld financiële druk, hoge verwachtingen van zichzelf en de combinatie van studie, werk en 'cv-building'. 

Heb je last van vermoeidheid, stress of symptomen van depressie. Is je studententijd niet wat je ervan gehoopt had? Ben je inmiddels met een andere studie begonnen maar wil ook je nieuwe studierichting niet lukken? Kun je je moeilijk langdurig concentreren? Voel je je somber, vermoeid? Staat angst je studieresultaten in de weg? Ligt een oorzaak in studiedruk? Of de 'rendementverhogende' maatregelen? Of is het vanwege familieomstandigheden dat het niet gaat zoals je het graag zou willen? 

In de levensperiode tussen de 18 en midden 20 kan sprake zijn van een forse prestatiedruk vanwege het combineren van verschillende taken: colleges volgen, studeren voor tentamens, werken naast de studie, lid zijn van een vereniging. Deze combinatie van taken kan leiden tot spanningen en stress; groeiende angsten en onzekerheden kunnen een zware wissel trekken op de dagelijkse realiteit van studeren en vrije tijd. Forte GGZ wil met de student werken aan het zoeken naar oorzaken en mogelijkheden voor behandeling. Welke behandeling is passend bij jou, in jouw situatie? Je kunt het samen met de therapeut, psycholoog, psychotherapeut of psychiater bespreken. 
 
 
Intakegesprek
De intake heeft verschillende doelen. Allereerst is het van belang dat jij je verhaal kwijt kunt. Daarnaast is de intake bij uitstek geschikt om alle informatie te verzamelen die nodig is om de vraagstelling en de problematiek helder te krijgen. In de meeste gevallen volstaat één intakegesprek, soms zijn twee gesprekken nodig om een goed beeld te krijgen. Op basis van de verkregen informatie stelt de hoofdbehandelaar een behandelplan op. Soms is aanvullende informatie nodig via bijvoorbeeld een psychologisch of psychiatrisch onderzoek, voordat een goed behandelplan opgesteld kan worden. Dit plan bespreken wij met jou. Welke behandeling is passend bij jou, in jouw situatie? Je bekijkt samen mogelijkheden om het dagelijks leven een ander gezicht te geven door therapeutische gesprekken, psychotherapie of een andere behandeling die passend en mogelijk is. In het gesprek zult je meteen kennis maken met de respectvolle omgeving van Forte GGZ. 

Na verwijzing van de huisarts of specialist, worden het intakegesprek en de verdere behandeling vergoed door de zorgverzekeraar waar Forte GGZ een contract mee heeft; klik hier. De behandelingen van Forte GGZ sluit aan bij de zorg van de huisarts. Forte GGZ biedt zowel Basis GGZ als Specialistische GGZ.
Privacy Sitemap Gerealiseerd door Time2impress
AANMELDEN