Psychomotorische Therapie

Psychomotorische Therapie | PMT

OCRN biedt vanuit de locaties Groningen, Assen en Leeuwarden Psychomotorische Therapie (PMT) aan binnen een behandeltraject van OCRN, waar voorafgaand diagnostiek kan plaatsvinden. Een non-verbale therapie als aanvulling op vele verbale therapieën. 

Wat is het doel van de PMT?
Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelmethode voor kinderen en jongeren met psychische klachten, die focust op de lichamelijke kant. De psychomotorisch therapeut richt zich met name op wat het lichaam aangeeft: spanningen, taal, houding, beleving en ademhaling. De PMT'er wil, door lichamelijke activatie, klachten verminderen of wegnemen, het lichamelijk bewustzijn laten groeien en nieuw gedrag oefenen. Eerst wordt een intake gedaan om klachten te bespreken en wordt een behandelplan gemaakt. Wanneer iemand bijvoorbeeld moeite heeft met het aanvoelen en op tijd aangeven van zijn/haar grens, dan kan hij/zij door middel van speloefeningen de lichamelijke signalen (zoals ademhaling en spierspanning) leren herkennen.

Hoe ziet de behandeling er uit?
Psychomotorische therapie bestaat uit sessies van ongeveer drie kwartier. De behandeling vindt plaats in grotere ruimten en in de behandeling maakt de PMT'er gebruik van bewegingsvormen en lichaamsgerichte technieken. De behandelaar maakt afspraken met u en uw kind over hoe vaak u voor behandeling komt en wanneer u samen terugkijkt op de afgelopen behandelperiode. 

Aanmelden?
Om in aanmerking te komen voor de PMT is een verwijzing nodig van een (huis)arts, of van het Centrum voor Jeugd en Gezin. U kunt zich dan aanmelden bij OCRN. 

Wilt u meer weten over PMT binnen OCRN? Neem dan contact op met OCRN via info@ocrn.nl of 050-7501349
Direct aanmelden